Пост-реліз LISDEREVMASH 2019

З 24 по 27 вересня у Києві проходила 18-та Міжнародна виставка технологій для лісової, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH. Вона представила рішення 146 компаній із 16 країн світу. Відвідали виставку близько 5000 галузевих фахівців.
Виставка LISDEREVMASH щорічно збирає на своєму майданчику постачальників і виробників широкого спектру рішень для лісового господарства, обробки деревини, виробництва меблів і утилізації деревних відходів. Цього року до складу учасників увійшли 146 компаній із 16 країн світу. Вони показали на своїх стендах більше 220 брендів у 47 товарних категоріях. При цьому близько 15% експонентів були показані на виставці вперше.
Завдання LISDEREVMASH – на українській виставці показувати вітчизняним фахівцям найсучасніші рішення з усього світу. Тому невід'ємний атрибут кожної виставки – провідні світові бренди обладнання та інструменту, які беруть участь як безпосередньо, так і через своїх дилерів і представників. Так, у 2019 році відвідувачі могли бачити такі компанії як AKEMSAN, BECKER POLSKA, FOREZIENNE MFLS, IMAC, IMAL, ITA TOOLS, LEDINEK, METABO, MÜHLBÖCK, PAUL, POLYTECHNIK, RMP, SECAL, SERRA, STIHL, VECOPLAN, WEINIG, WINTERSTEIGER, WRAVOR, WOOD-MIZER, АРПАЛ, АТОН СЕРВІС, Д ЛАЙТ, ДОЛІНЬО, КЕМІКАЛ УКРАЇНА, КМА-ЮКРЕЙН, ЛЕЙТЦ ІНСТРУМЕНТИ УКРАЇНА, ЛІСОВА ТЕХНІКА, ЛОЙКО УКРАЇНА, МАКСІМЕР, МВМ-КИЇВ, СТАНКОДНІПРО, ФЕЛЬДЕР УКРАЇНА, ХОУФЕК і багато інших.
Концепція LISDEREVMASH, як виставки, полягає в тому, щоб представити на спільному майданчику технології для всіх завдань в процесі обробки дерева. Експозиція заходу ділиться на чотири основних тематичних секції. WoodMachinery охоплює технології заготівлі лісу, включаючи габаритну спецтехніку, машини для первинної обробки, верстати для випуску виробів з цільної деревини, та безліч інструменту. Секція FurniTech охоплює повний спектр обладнання, інструменту та комплектуючих для виробництва меблів. Тематичний розділ WoodProduct представляє деревину, шпони, плитні матеріали, лакофарбову продукцію, пропитки, клеї і багато іншого. Ну а сектор WoodEnergy охоплює спектр технологій, пов'язаних із переробкою відходів деревини, виробництвом біопалива і котельним обладнанням.
У кожній із представлених тематик відвідувачі могли побачити як добре знайомі рішення, так і нові технології.
Новим елементом виставки LISDEREVMASH стала експозиція виробників плитних матеріалів. На стенді галузевої асоціації «Меблідеревпром» відвідувачі могли спілкуватися з представниками таких відомих підприємств як КРОНОСПАН УА» – виробник деревостружкових плит, постформінгу, постачальник ламінованої підлоги, стінових панелей, плит OSB, HDF; «СВІСПАН Лімітед» – виробник деревостружкових плит; «ОДЕК Україна» – виробник великоформатної фанери клеєної; «УКРШПОН» – виробник струганого шпону; «УНІПЛИТ» – виробник деревоволокнистих плит, фанери клеєної.
Для тих, хто працює з плитними матеріалами, компанія WEINIG показувала на своєму стенді крайколичкувальний верстат HOLZHER Streamer 1054. У цій серії верстатів реалізована ідея «отримати видатні результати в мінімальному просторі». Модель 1054 оснащена фугувальним фрезерним вузлом і потужним агрегатним комплектом для отримання чудових крайок. Верстат зможе приступити до роботи одразу після установки.
На стенді українського представництва FELDER відвідувачі могли побачити одну з найбільших експозицій обладнання. Поміж іншого тут виставлялися свердлильно-присадний верстат Felder FD21 Professional, оснащений 21 свердлувальним шпинделем, які гарантують точне виготовлення рядів розточувальних отворів і отворів під дюбелі; рейсмусовий верстат Felder D951 з точною і простою системою зміни ножів, модулем Digi-Drive для простої установки столу рейсмуса; комбінований багатофункціональний верстат C3 31 Perform поєднує в собі функціонал рейсмуса-фуганку, фрезера, форматно-розкроювального верстата, і, за бажанням, свердлильного верстата з точним і швидким налаштуванням; крайколичкувальний верстат преміум класу Format4 Tempora F600 робить обробку крайок максимально швидкою, простою та ефективною.
Компанія «СТАНКОМПЛЕКТ» виставляла обладнання WDMAX Machinery, зокрема, крайколичкувальний верстат WDX-468JSGA з прифугуванням, двома клейовими ваннами й автоматичним переналаштуванням на різну товщину крайки, свердлильно-присадний центр з ЧПУ DN-612S з трьома свердлильними групами і можливістю обробляти 2 панелі одночасно з шести сторін, пильний центр з ЧПУ WDX-832E – найдоступніший пильний центр з можливістю різання плит товщиною до 76 мм, оброблювальний центр з ЧПУ DN-2710 в складі нестингової лінії для обробки меблевих фасадів.
Компанія «МВМ-Київ» показала стрічкопильну пилораму MEBOR HTZ 1100 PRO для лісопилок, орієнтованих на високу продуктивність і якість. Верстат демонструє більш високу продуктивність завдяки використанню сервоприводів при позиціонуванні ріжучого інструменту, а також оснащений інноваційною подвійною системою розпилу Mebor з автоматичним видаленням дошок.
Дилер марки Wood-Mizer, компанія «МОСТ-Київ», показала на своєму стенді надміцну пилораму LT15POWER з посиленою станиною, розроблену у відповідь на побажання користувачів, які хочуть працювати з масивної деревиною.
Світовий лідер у сегменті рішень для виготовлення ДСП, МДФ і OSB, компанія IMAL-PAL, показала модульну систему для виробництва теплоізоляційних плит з деревного волокна, в тому числі, вторинної сировини, продуктивністю від 100 до 1000 м3 / день з різними розмірами й товщиною. Плита «деревне волокно» ідеально підходить для застосування в будівництві, меблевій промисловості і виробництві дверей.
Новачок виставки – шведська компанія FIREFLY – представила системи захисту від пожеж і пилових вибухів для деревообробних підприємств, плитних виробництв, заводів з випуску біопалива.
ITA TOOLS УКРАЇНА представила серію професійного інструменту DTM, спеціально розробленого для нестингу. Це фрези з багатогранною конструкцією, де три леза розташовані на шести спіралях спеціальної форми, що полегшує вивід стружки. Фрези серії DTM можуть мати корпус зі сталі або сплаву DENSIMET з алмазними торцевими лезами.
До слова, якісний та корисний інструмент на виставці LISDEREVMASH можна було не тільки купити, але й отримати у подарунок. Цього року організатори знову проводили розіграш призів і подарували відвідувачам торцювальну пилку і компресор Metabo, бензопилу STIHL та газонокосарку Viking.
Як важливий для галузі майданчик, LISDEREVMASH бере участь і у долі молодого покоління фахівців. Цього року студентам профільних вузів лекції на виставці читали визнані експерти галузі і просто успішні особистості – представники компаній МОСТ-Україна, Vecoplan, Mühlböck-Vanicek, Біоенерготехнологіі, LEUCO УКРАЇНА.
Міжнародна виставка машин, обладнання та інструменту для лісової, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH у 18-й раз проходила в Києві і стала місцем зустрічі покупців і постачальників сучасних рішень для галузі. Виставка проходить за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України, профільних асоціацій та об'єднань: УАДО, Меблідеревпром, Eumabois.